søndag 29. mars 2015

TREFFPUNKT for barn og unge

Via Kreftforeningen arrangeres det rundt om i landet Treffpunkt for barn og unge.
Også i Kongsvinger er dette i gang. Og mine unger er med. De er veldig fornøyde med å være med der, og det anbefales på det varmeste for alle barn og unge som har alvorlig sykdom og død i sin nærhet.Ikke bare for dem som er rammet av kreft, eller nært noen som er rammet av kreft, men også annen alvorlig sykdom.


Link til en flott artikkel fra Kristiansand Avis!


Fra Glåmdalen i januar!
Bilde fra Glåmdalen 19.januar
Klippet fra Kreftforeningen.no:


"Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre i samme situasjon. Her kan barna snakke om følelser som for eksempel redsel, sorg og savn, men det er også rom for å le og være glade. Her får de et pusterom fra sykdom. 
Alle barn og unge mellom 6 og 16 år som har noen i familien er syke eller har mistet noen kan bli med! Barna får mulighet til å snakke med hverandre og voksne ledere om deres situasjon. I tillegg til samtale vil det være ulike aktiviteter - alt fra spille kort til mer fysiske aktiviteter. Barna er selv med å bestemme innhold i både samtaler og aktiviteter.  
Vår erfaring er at barn ofte deler viktige ting mens de holder på med noe annet. Vi lager mat sammen, et enkelt og sunt måltid som barna er med på å bestemme. 
Treffpunkt blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest.
Før barnet begynner på Treffpunkt vil vi gjerne ta en prat med barn og foreldre. 
Fortløpende påmelding til Anne Tofte på telefon 971 32 358.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar