onsdag 2. juni 2010

Så var det ny utfordring....

Så var vi hjemme i huset vårt igjen! Ungene sovna som steiner i egne senger, og det var deilig med en rolig lørdagsmorgen. (29.mai.)
Formen var fin, Viktor kjente seg pigg. Var med på butikken og var ute her i godværet.
I kveldinga, i 6-tida, begynte han så å fryse. Skikkelig. Skalv og hakka tenner. Maålte feber , men ingen feber da. Ennå. Fortsatte å hakke tenner og fryse, fyrte i ovnen og håpet det ville gi seg. Men feberen begynte å stige....
I halv8 tida kontakta han Rikshospitalet og lurte på hva de mente. Ble anbefalt å kontakte legevakta for å få taxi og komme seg til Kongsvinger på Sjukehuset.

Utover kvelden steg feberen fortsatt, til over 40, og Viktor ble lagt på intensiven. Crp var lav ved innkomst, 35, men steg litt utover natta, og morgeneen etter var det 56. Fortsatt lavt.
Men med hans bakgrunn tok de ingen sjanser, det ble tatt litervis av blodprøver, med tanke på infeksjon.
På natta var også blodtrykket faretruende lavt, 70/40.
Han får antibiotika intravenøst.
I tillegg satte de kateter for å følge væskemengde inn og ut, og gav ham væske intravenøst.
Han tok dessuten dårlig opp oksygen og måtte noen ganger puste i maske. Hadde dessuten oksygentilførsel vha sånne "briller" i nesen.

På grunn av det lave blodtrykket og at de måtte måle så ofte, satte de venekateter i arma slik at de kunne måle brodtrykk oftere, og uten mansjett og slikt som bare er til bry.

på søndag var formen laber og slapp. Sov mye.
sannsynligvis, sa de, var dette en type blodforgiftning, pga lungebetenneslen. At bakterier har gått over i blodet.
De dyrker blodkulturer for å finne hvilken bakterie er der snakk om, for evt å finne en rettere antibiotikakur. Men dette tar noen dager å få svar på.

Formen ble etterhvert bedre, og på tirsdag ble han koblet fra det meste av ledninger og slanger, blant annet kateteret. Da gikk det an å komme seg ut av senga - noe som i seg selv var en lettelse! Selv om han fortsatt var svak og fort svimmel, var følselsen av å ikke lenger være lenket til senga, god.
Væske fikk han fortsatt - en god del! Fra han kom inn lørdag kveld hadde hat hittil fått 11 liter!

Onsdagen fikk han flyttes over på Medisinsk avdeling, fra Intensiven.
Jeg og ungene var på besøk igjen på onsdag, og da var han i en helt annen form en på mandagan. Det var godt for alle å se, Lina la spesielt merke til det.

Torsdag kom svarene på blodprøvedyrkineng, og han kunne få antibiotika mer rettet mot akkurat den rette bakterien. Navnet har dessverre gått i glemmeboka...
Men ved hjemsendelse var det vanlig Apocilin i tablettform som var mest virkingsfullt.
Fredag fikk han komme hjem, jeg hentet ham utenfor sykehusapoteket. Bare å gå dit er ikke så verst, de siste dagene tatt i betraktning!

Og da han kom hjem, var det sommegjester i huset! Silje og Jenny Mari kom torsdagkveld, for å være til hjelp med ungene, siden jeg skulle delta på Liv i Leiren med sysakene mine påfølgende lørdag, 5. juni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar