onsdag 3. april 2013

Tirsdag 2.april. Spiller sine siste kort....

I dag blir lillesøster Rakel Emelie 30 år, by the way.... Hipp hurra! :-)


Så var det Oslotur i dag, mamma og ungene er med.
Ungene var inne og hilste på to ganger.
Første gangen var Viktor noe våken og de fikk kos. Han merket godt at de var der, og setter tydelig pris på det. Lina synes det går mye bedre å være med nå, gruer seg ikke på samme måte. Vet mer om hva som venter.
Andre gang de var inne, sov han.

Etterpå, da jeg satt der, fortalte jeg at jeg kunne ta med et bilde av ungene neste gang, som han kan ha å se på. Det vil han gjerne! :-)

Etter vissitten fikk jeg prate med lege. Hematologen. (D.H)
Det ble bestemt på morgenmøtet at legene nå prøver ut det aller siste de siste kortene de har.

Det består av et bytte av antibiotika. Bactrim og Vanco byttes mot noe som er mildere mot nyrene. Navnet har jeg ikke skrevet opp, for det ville jeg huske.... men nå er det glemt...
+ en "høydose" kortison (solomedrol) på 3 dager. Dette for å styrke lungene og ta knekken på evt immunsykdommer på lungene.

Så nå er det om å gjøre å få de andre antibiotikaene ut av kroppen, fylle på med kortison og ny antibiotika...

Og vente.

Dette må da bety at legene har tro å at dette skal gå? Legen er enig i det, de vil jo så gjerne at dette skal gå. At lungene vil klare seg selv, dersom de får bort all infeksjon. At han kan komme ut av respiratoren. At han kan komme seg tilbake på avdelinga, og etterhvert hjem. Men samtidig sier han at selv om han kan klare dette, så vil det ikke nødvendigvis bety at han blir frisk. De KAN få han tilbake til det nivået han var på før han kom til Riksen, men bedre enn det er ikke realistisk. De KAN få han opp og hjem, men samtidig vet vi at det ikke er langt mellom infeksjonene hans... Det vil nok bety at neste gang han får en infeksjon på lungene, kan det bli på samme måte, og da kan ingen si noe om utsiktene.
Og motivasjonen, for den del...
  Men de PRØVER det de kan, det vil de jeg skal vite.

Han vil også fortelle meg at han har vært i kontakt med leger som er lungespesialisert, med tanke på muligheten for eventuell lungetransplantasjon. For om de andre organene, som nyrer osv, er OK, kunne det vært en mulighet. Men ikke så lenge han ligger i respiratoren. Kommer han seg ut av den, ville det å bli satt i lungekø være en mulighet.


ALT  dette forutsetter at kroppen reagerer på dette, denne nye hestekuren - at nyreprøver og andre organer klarer seg. For det vil ikke være aktuelt og støtte to så viktige organer samtidig - gi både nyrer og lunger kunstig hjelp.... Dvs nyrene må holde seg bra, blir det virkelig behov for dialyse, er legenes syn på det hele slett ikke like optimistisk...
 
Peep 10
Psupp 20 - 18 - 16  --- det ser jo bra ut? 
02 50%

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar