fredag 6. mai 2011

Grå stær, hudforandringer, lungebetennelse og venting...

Denne gangen vil jeg legge ut noen bilder... For spesielt interesserte, kanskje, men mest for å ikke glemme hvordan det ser ut... Og for å dele med familie langt unna.

Men først synet: Problemer med øynene over lengre tid skyldes slimhinneproblemer - noe som er en vanlig sak nåe man sliter med GVHD Men etter besøk på Ullevåll Sykehus forrige torsdag, viser det seg at det også er Grå stær inne i bildet. Dette kan opereres, og er visst ikke skadelig for øyet å ha, i grunn, men plagsomt selvfølgelig. Men foreløpig noe usikkert om det kan opereres NÅ, i og med at dette sannsynligvis også skyldes GVHD, og da spørs det jo om det bare kommer tilbake....

Ny runde med lungebetennelse.
Startet med voldsom feber natt til mandag 2.mai, ringte Riksen på mandag, reiste etter samtale med dem til sjukehuset på Vinger og fikk penicilin. Dosen var egentlig ganske lav - CRP`n stiger til han kommer på Riksen på kontroll tirsdag. Ny CRP¨på vinger onsdag - men da ser det bedre ut. Feberen bedrer seg , og nå håper i det bedres FORT.

Hovedårsaken til at vi vil det skal bedres fort, er denne såre huden... Penicilin-behandlinga gjør at de ikke kan sette inn skikkelig dose Prednisolon mot hudproblemene. OG det VIL de, for å få bort dette også fort. Først bort med lungebetennelsen, så god økning på prednisolon.

Bildene viser altså hendene til Viktor. Veldig vanskelig å vise hvordan det egentlig ser ut... Uff, bildene er jo direkte pene i sammenlikning med the real thing...
Men det gir iallefall et inntrykk.Under føttene har tendensene vært der lenge - siden før jul, og fingrene har fått "træler" på et vis, på merkelige steder i løpet av vinteren. Men særlig nå fra påsketider har huden forandret seg mer og mer i hendene. Tykk hud, vondt og sårt, direkte stygt. Nå er det nesten 14dager siden de på Riksen tok hudprøver, som ble sydd med et par sting. Der de tok prøver vil det ikke gro skikkelig, det ses som sårene på bildene.
Også huden i ansiktet, oppover armene og på ryggen endrer seg. Tørr, rødflammet, pigmentforandringer....
Sukk...

Det er alltid noe nytt...

Og det gjenstår bare fortsettelsen... Nå som vi går mot sommer...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar