fredag 20. mai 2011

Skal det ikke gå framover?

I skrivende stund sitter Viktor igjen i taxi til Rikshospitalet, og jeg sitter her. Min siste dag som sykemeldt. Kaffe og God Morgen Norge! :-)

Sist Viktor var i Oslo var jo på mandag. Dagene etter det har ikke vært veldig bra, formen har ikke bedret seg. Veldig plagsomt, veldig tungt for Viktor. Ungene merker jo også dette, forteller i barnehagen at pappa har sår i munnen og sår på hendene. Theo uffer seg og blåser på pappas såre hender....
Han føler seg fortsatt tungpustet, må liksom ut for å få luft, sliten bare av å gå over gulvet. Vanskelig å få i seg mat. Ikke smerter, i den forstand, i halsen og spiserøret, men sår i munnen som sagt.

Onsdag 18. mai tilbrakte Viktor stort sett på sofaen. På kvelden var det Skikarusell-avslutning i Eidskoghallen - der Marit Bjørgen var den prominente gjesten, som delte ut pokaler til alle de 240 barna som hadde gått nok renn. Vi var der, Lina fikk jo pokal! Og Viktor var med. Slikt tapper krefter. Han er glad han var med, men likevel er det slitsomt å sitte slik i flere timer, hjelpe til med unger osv.

Torsdag 19.mai var formen heller ikke bra. Ligger mye - enten i senga eller på sofaen. Utpå dagen ringte han riksen, traff en sykepleier, og lurte på hva de mente. Dr. Gedde-Dahl ringte opp før det hadde gått et minutt - og mente Viktor trengte å komme inn igjen. Det var bare å komme i morgen , altså i dag fredag. Rask respons, all ære til leger og sykepleiere på medisinsk Poliklinikk på Riksen.
Veldig deilig å ha direktelinje til riksen!

I dag skal jeg slappe av, kanskje beise litt på gelendret på terrassen hvis jeg gidder. Skal i begravelse kl 13, sammen med kolleger fra skolen. Mamman til en elev som er død, desverre. Hun har også gjennomgått allogen stamcelletransplantasjon, men døde søndag kveld etter lang tids plager med GVHD og lungekollaps. En trist tid for mange med andre ord.Skal få redigert innlegget med Marit Bjørgen- bilder og nye bilder av Viktor - må bare finne kamera-kabelen først.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar