fredag 22. mars 2013

Med pustemaske og total oppfølging
Fredag 22.mars
Natta har vært roligere. Sovet bra.
Dolcontin er tatt helt bort, får også motgift for å bli kvitt alt i blodet.
Synes ikke smertene er så ille.TAtt bort Paraligin Forten. Blir ikke belastninger på beina når man bare ligger, bedre å være føtter da.
60% O2 i dag også. Det er igrunn mye. I vanlig luft er det ca 20 -22 % ren 02!

Endel væske i lungene.
Får albumin for å drive væske fra vevet, både i lungene og ellers, inn i blodet. Så vanndrivende for å få væsken ut av kroppen.

Mycosin, Vancosin, Ambisone

Nå må dette funke. Han er lei og sliten, det er tungt å puste slik. Klaustrofobisk følselse å ligger der med maska stroppet fast i ansiktet døgn etter døgn. I dag er periodene uten maske enda kortere, dette ser ikke bedre ut. Middagen får jeg, Viktor spiser en youghurt i rekordfart og skyller ned et par tabletter med litt saft, før maska må på igjen.
Oksygenmetningen faller for fort. Ikke tid til mat....
Får næring intravenøst, men lurt med litt youghurt ol. i magen for å holde den i sjakk og funksjon.

Ingenting er særlig bedre i dag. Sover kanskje roligere også på dagen, men ser sliten ut. Er våken og klar store deler av tida, eller hele tida, når han ikke sover. Men vi er slitne og usikre begge to. Tårene triller hos meg. Hadde han hatt tårevæske, hadde de nok trillet på han også.... :`-(

Det er snakk om å legge ham i respirator. Fysj, for et ord.
Det handler om intubering, slange i halsen. De prøver å forklare at dette evt er for å lette ting for Viktor. Hvis det ikke er snarlig bedring, er det veldig slitsomt for ham å ligge sånn, med maska. Hvis de intuberer, kan han få sovemedisiner og få sove og slappe skikkelig av. Da kan respiratoren stilles inn slik av den "puster" dersom han sjøl skulle være for sliten og glemme det....
Hører de sier det, men har vanskeilg for å forstå det...

Life - is this it?

Tove og Agnes har planer om å besøke Viktor i morgen - vi må bytte litt på for logistikken sin del.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar